Produse conform selecţiei: Certificat: ICADA

ICADA este organizația europeană de servicii și lobby pentru IMM-uri (întreprinderi mici și mijlocii. Pentru a primi certificatul ICADA produse cosmetice naturale trebuie să îndeplinească anumite standarde. Substanțele naturale sunt folosite sau derivate folosind procese fizice. Se pot distinge patru surse:
- Materii prime vegetale. Acestea trebuie să provină din material organic certificat (organic certificat) pe cât posibil și să fie aranjate pe o listă pozitivă. 
- Materii prime de origine animală. Este permisă utilizarea substanțelor obținute în mod tradițional din animale vii, cum ar fi lapte, miere sau mătase. Utilizarea materiilor prime din animale moarte, cum ar fi uleiul de nork, grăsimea animală sau marmotul de grăsime, nu este permisă.
- Materiile prime care nu au fost utilizate înainte de 01.01.1998 în industria cosmeticelor pot fi utilizate numai dacă nu au fost testate pe animale.
- Materii prime biotehnologice cosmetice. Deoarece microorganismele fac parte din natură, aparând în plante și animale, produsele lor metabolice sunt permise să fie folosite ca componente ale produselor cosmetice organice și naturale. Cu toate acestea, utilizarea OMG-urilor a fost interzisă.
- Materiale minerale și anorganice. Mineralele în orice stat fac parte din natură și astfel sunt permise. Se admit săruri anorganice, acizi și alcalii, cum ar fi clorura de sodiu sau sulfatul de magneziu, care pot fi cauzate de procese în natură.
Produsele derivate naturale sunt permise dacă produsul natural nu este suficient ca sursă de materii prime. Ele trebuie, de asemenea, să fie pregătite pe baza unor proceduri bine definite și a unei dovezi de compatibilitate cu mediul. Parfumurile și aromele trebuie, bineînțeles, să fie în cadrul ISONorm9235. Chiar și substanțele care se bazează pe derivarea producției naturale (de exemplu, biotehnologică) sunt aprobate. Materiale sintetice limitate la aplicații definite. Pentru a oferi o calitate impecabilă din punct de vedere microbiologic consumatorilor de produse cosmetice organice și naturale, pot fi utilizați numai conservanți bine definiți. Sunt interzise materiile precum: Parfumuri sintetice, siliconi, produse petroliere etc.;Radiații radicale ale produselor utilizate pentru reducerea germenilor; Ambalaje care dăunează naturii, cum ar fi materialele plastice halogenate.

Afişare 1 - 1 din total 1 produs
  • 33,00 lei

    - curăță eficient, hidratează și protejează toate tipurile de piele; - ideal și pentru pielea sensibilă, uscată, delicată, matură și pentru pielea problematică (iritată, cu eczeme, psoriazis, acnee, etc); - calmează iritațiile și mâncărimile, nu usucă pielea;  - curăță eficient, hidratează și protejează toate tipurile de piele; - ideal și pentru pielea...

    5 Recenzie(i)
    în stoc
Afişare 1 - 1 din total 1 produs

CategoriiProducători