Cum să îngrijești un păr ondulat sau creț ?

Cum să îngrijești un păr ondulat sau creț ?

Părul ondulat sau creț, fie mediu sau lung, întotdeauna atrage privirile. Însă probabil știți deja că este mai dificil de îngrijit și coafat. De regulă, părul ondulat sau creț este mai fragil și lipsit de strălucire. Puteți scăpa de aceste probleme dacă veți folosi produsele potrivite. Buclele naturale sunt foarte atractive, însă fără produsele esențiale pot arăta dezordonate, iar umiditatea crescută sporește efectul de frizz. Mai jos găsești câteva sfaturi esențiale de îngrijire:

1. Folosiți un șampon natural și o tunsoare adecvată:

Îngrijirea părului ondulat sau creț poate fi facilitată printr-o tunsoare corect aleasă. Este bine să vă tundeți în mod regulat (o dată la 2-3 luni) astfel încât acesta să aibă o structură ondulată clar vizibilă. Înainte de a spăla părul este bine să-l pieptănați, totodată nu se recomandă să folosiți apă prea rece sau prea fierbinte, deoarece acest lucru duce la deteriorarea sa. Prima regulă este să folosiți un șampon Bio pentru păr ondulat fără sulfați. Din păcate, multe șampoane conțin agenți de curățare foarte duri ce usucă părul. Dacă sunteți o persoană care își spală foarte des părul sau care practică sportul, atunci ar fi indicat să aplicați produse cu ingrediente naturale, care nu fac spumă în excces. Acestea curăță în mod delicat și permit o pieptănare mai ușoară buclelor.

2. Folosiți măști și tratamente reparatoare pentru păr:

Indiferent de sezon, putem folosi tratamente sau măști pentru păr care readuc volumul și elasticitatea, fără să îl încarce. Puteți folosi un mix activator pentru bucle, obținut din ulei de măsline, semințe de in și chia, conținut de Masca pentru păr ondulat sau creț cu kiwi, care este bogat în acizi grași și are proprietăți hidratatante și nutritive.

În special, în perioada rece, părul nostru suferă schimbări, devine mai fragil și mai lipsit de strălucire, datorită temperaturilor scăzute. Dacă vă confruntați cu aceste probleme, nu vă faceți griji, produsele Bio vă pot veni în ajutor. Uleiul de cocos este de mare ajutor atunci când vine vorba despre sănătatea părului, fiindcă nu afectează structura acestuia și repară firul lipsit de strălucire.

3. Cum evitați electrizarea firelor de păr rebele:

Electrizarea este o consecință a deshidratării firelor de păr. Aceasta este o problemă specifică părului creț, deoarece onduleurile împiedică pătrunderea uleiurilor naturale ale părului  în structura șuvițelor. Prin urmare, părul devine uscat, își pierde din flexibilitate și este mai sensibil la agresiuni. Loțiunile antielectrizare vă ajută să manevrați buclele rebele fără a le încărca.

4. Folosește difuzorul:

Utilizează un difuzor pentru a usca complet părul. Ține capul în jos pentru a obține bucle mai grele. În timpul uscării evită să atingi părul cu mâna sau cu pieptenul. După ce părul este uscat, aplică un spray special de la mijlocul lungimii și până la vârfuri.

5. Cum piepteni șuvițele cârlionțate:

Pentru pieptănarea părului cârlionțat nu este recomandat să folosești o perie, deoarece buclele se vor separa și, în plus, părul va deveni electrizat. Folosește, în schimb, un pieptene lat, cu dinți rari. Începe prin a descurca părul dinspre vârfuri spre rădăcină, pentru a evita ruperea firelor.

6. Cum coafezi părul ondulat:

Având în vedere că nu este recomandat să vă agresați părul folosind instrumente de coafat precum uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, trebuie să găsiți și alte alternative de aranjare a buclelor. Puteți folosi un gel pentru bucle, pe care să îl aplicați atunci când părul este ud, pentru ca produsul să pătrundă mai bine în șuvițe.

Vă puteți bucura de un păr frumos, cu bucle bine definite, urmând sfaturile de mai sus. Spuneți adio părului degradat sau lipsit de strălucire, folosind produse Bio ce conțin ingrediente naturale benefice firului de păr rebel.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code