Cum obții un bronz perfect ?!

Cum obții un bronz perfect ?!

Tipul de piele diferă de la o persoană la alta. Iar pentru a obține un bronz perfect este important să alegi o cremă de soare potrivită pentru tipul tău de piele. Fiecare tip de piele are nevoie de îngrijire diferită, înainte și după expunerea la soare. Astfel, cu cât pielea este mai sensibilă, cu atât factorul de protecție al cremei de soare trebuie să fie mai ridicat.

Dacă este prima dată când te expui în acest an la soare, trebuie să ai grijă să nu te arzi. Chiar dacă ți se pare că soarele nu este foarte puternic, totuși există riscul de a face insolație. Dacă aplici corect o cremă de soare, bronzul va apărea după câteva zile. Pielea se va adapta mai ușor expunerii crescute la soare, și implicit bronzul va rezista mai mult.

Trebuie să știi că loțiunea protectoare trebuie aplicată cu 30 de minute înainte să ajungi la plajă. Ca factorul de protecție să acționeze eficient acesta trebuie să se potrivească perfect tipului de piele. Astfel, cu cât e mai deschisă și mai sensibilă, cu atât SPF-ul trebuie să fie mai mare. Să nu uiți că trebuie să reaplici crema după fiecare oră petrecută la soare și de fiecare dată când ieși din apă. Pentru a evita aplicarea repetată a cremei când ieși din apă poți să folosești o cremă de soare rezistentă la apă. Umerii, decolteul, pomeții și coapsele sunt zonele care se bronzează cel mai repede, ba chiar sunt expuse arsurilor, așa că aplică un strat mai gros de cremă pe aceste zone. Pentru protecție sporită a buzelor, nu uita să aplici un balsam special creat pentru expunerea la soare, cu rol protector.

Pentru un bronz uniform și de durată, pielea are nevoie de o curățare în profunzime. Un exfoliant delicat elimină stratul de celule moarte și netezește epiderma. E bine ca acest procedeu să fie făcut săptămânal, începând cu o lună înainte de expunerea la soare.

Epilarea, de asemenea este un pas important peste care nu trebuie să sari. Alege o metodă de lungă durată, care smulge firul de păr din rădăcină, astfel încât să nu fii nevoită să te epilezi imediat după ce începi să te bronzezi. Dacă pielea nu e bine hidratată, epilarea poate afecta aspectul bronzului, lăsând pete pe piele.

Razele soarelui deshidratează foarte mult pielea și grăbesc procesul de îmbătrânire. O hidratare corespunzătoare și progresivă ține departe aceste probleme, deoarece ajută pielea să îşi refacă în mod constant bariera protectoare. Sfatul nostru este să aplici zilnic o cremă care hrănește pielea. După ce te-ai bronzat, cel mai indicat este un duș, pentru a răcori și curăța pielea. Folosește apoi o loțiune sau o cremă după soare. Sub acțiunea soarelui pielea se deshidratează, de aceea este important să îi asiguri toate substanțele necesare. Poți să utilizezi un Gel de aloe vera. Aloe vera este ideală în cazul în care pe piele apare acea roșeață nedorită după expunerea la soare. Are proprietăți hidratante, calmante și antiiritante. Hidratează pielea în profunzime, calmează pielea sensibilă, iritată și arsă. Rehidratează pielea după expunerea la soare. Gelul de aloe vera poate fi utilizat, atât de către adulți, cât și pe pielea delicată a copiilor.

Cea mai mare cantitate de vitamina D, de circa 70%, o asimilăm prin expunerea la soare, iar restul de 30% din alimente și suplimente. Vitamina D este esențială în menținerea sănătății oaselor și dinților, reglând absorbția calciului și fosforului în organism. Bronzul natural este un lucru benefic, dar nu trebuie să exagerezi. Este recomandat să respecți intervalul orar de expunere la soare indicat de medici (07.00-11.00 şi după ora 16.00) ca să vei fi ferită de arsuri, iritații și alte probleme ale pielii cauzate de soare.

Urmând pașii menționați, în maxim zece zile vei obține bronzul perfect pe care ți-l dorești. Pentru un rezultat rapid poți sta la plajă zece zile consecutiv. Dacă ești în concediu în mod sigur te vei întoarce acasă cu un bronz perfect și uniform.  

Citește și articolul: Protecție solară naturală - fără ingrediente chimice !

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code